Ce este mierea de salcâm?
Mierea de salcâm derivă din planta de salcâm și este un tip de miere “monofloră”. Mierea are o culoare foarte clară, cu nuanțe de galben-pai spre galben deschis și o consistență lichidă, fără cristale. Mirosul ei este dulce și floral și gustul său este dulce și delicat, având aroma florilor de salcâm.
Fagurele cu miere constituie o mixt a următoarelor produse apicole: miere, polen, propolis și ceara, fiind foarte apreciat atât ca aliment cât și ca tratament în cazul unor boli.
Beneficii pentru sănătate
Mestecarea fagurelui de miere în cantități mici, dar regulat, va ameliora starea de sănătate. Fagurii de miere sunt benefici pentru a trata pe cale naturală o gamă largă de afecțiuni: curăță și dezinfectează cavitatea bucala, vindeca gingiile inflamate și ajută la eliminarea tartrului; răceli, afecțiuni ale ficatului, rinichilor, stomacului, ameliorarea stărilor de convalescență, tratarea parodontitei etc. Mierea din fagure conține proprietăți superioare, având un aport mare de vitamine, mai ales vitamina A și retinol, precum și alte substanțe active care prin masticație se transferă în organism.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.